PASTA RYBNO-JAJECZNA Z DODATKIEM OGORKA KISZONEGO, PAPRYKI I CEBULI.
Paste zrobilam z
makreli wedzonej J i jest to
wersja ODCHUDZONA bez dodatku majonezu .
Majonez zostal
zastapiony jogurtem naturalnym .
Paste robilam
pierwszy raz i powiem Wam ,ze naprawde jest smaczna .
Na pewno będę robila ja czesciej .
SKLADNIKI:
-1 srednia
makrela wedzona
-3 jajka
ugotowane na twardo
-3/4 papryki
-3 srednie ogorki
kiszone
-1 mala cebula
-4-5 lyzek jogurtu
naturalnego
-2 lyzki keczupu
lub koncentratu pomidorowego
-sol, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makrele obrac z
miesa , rozdrobnic w misce widelcem.
Papryke, ogorki,
cebule i jajka pokroic w drobna kostke .
Do makreli dodac
pokrojone w kostke warzywa i jajka , jogurt i koncentrat/keczup, wymieszac .
Doprawic do
smaku.
!!!SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz