KOTLETY MIELONE
Zapraszam do wykorzystania mojego przepisu na kotlety mielone J Będą na pewno miękkie i soczyste . Na co czekacie ??
40 dag mięsa mielonego
bulka tarta
1 jajko
1 mała cebula
1/3 szklanki bulionu drobiowego
Smalec lub olej
Sol, pieprz
Sposób przygotowania:
Cebule obieramy, kroimy w drobna kostke i smażymy na zloty kolor, studzimy.
Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy jajko, cebule, 2-3 łyżki
bulki tartej, bulion, sol i pieprz.
Wyrabiamy na jednolita masę.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.
Wilgotnymi rekami formujemy kotlety, obtaczamy w bulce tartej i smażymy z
obu stron na zloty kolor.
Myślę, ze będą wam smakowały J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz