czwartek, 23 kwietnia 2015

FASZEROWANE JAJA


Jajka faszerowane dobre na przystawke,sniadanie, kolacje czy impreze. Bardzo latwe do zrobienia i bardzo smaczne :)
Czesto robie je zamiast jajek w majonezie.
Ponizej przepis.




SKLADNIKI:
Podam wieszka ilosc J taka jak np: na impreze
-6 jaj
-jedna bardzo mala cebula lub ½ sredniej cebuli
- około 10-12 pieczare
-olej
-sol,pieprz








Sposób przygotowania:
Jaja gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
Pieczarki myjemy, obieramy, scieramy na tarce o grubych oczkach, smażymy.
Cebule kroimy w bardzo drobna kostke i dodajemy do pieczarek, doprawiamy.
Wystudzone jaja obieramy i kroimy na polowki, wyciagamy zoltka.
Zoltka laczymy z usmażonymi pieczarkami, mieszamy, w razie potrzeby jeszcze doprawiamy.
Faszerujemy jaja przygotowanym farszem, dekorujemy.


Zycze smacznego 

Brak komentarzy: