FASZEROWANE JAJA
Jajka faszerowane dobre na przystawke,sniadanie, kolacje czy impreze.
Bardzo latwe do zrobienia i bardzo smaczne :)
Czesto robie je zamiast jajek w majonezie.
Ponizej przepis.
Podam wieszka ilosc J taka jak np: na impreze
-6 jaj
-jedna bardzo mala cebula lub ½ sredniej cebuli
- około 10-12 pieczare
-olej
-sol,pieprz
Jaja gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
Pieczarki myjemy, obieramy, scieramy na tarce o grubych oczkach, smażymy.
Cebule kroimy w bardzo drobna kostke i dodajemy do pieczarek, doprawiamy.
Wystudzone jaja obieramy i kroimy na polowki, wyciagamy zoltka.
Zoltka laczymy z usmażonymi pieczarkami, mieszamy, w razie potrzeby jeszcze
doprawiamy.
Faszerujemy jaja przygotowanym farszem, dekorujemy.
Zycze smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz